Zaklada dr.sc. Jadranko Crnić

Dežmanova 10, Zagreb

tel: 00385 (1) 2357 501

fax: 00385 (1) 2357 601

info@zakladajadrankocrnic.hr

PRIZNANJA ZAKLADE DR.SC. JADRANKO CRNIĆ ZA 2017.

  
Zakladna uprava Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić u sastavu akademik Jakša Barbić, mr.sc. Dražen Jakovina, dr.sc. Zoran Pičuljan, Đuro Sessa i Robert Travaš  na sjednici održanoj 12.ožujka 2018., donijela je odluke o priznanjima Zaklade za 2017.

Najvišem priznanjem Zaklade, Nagradom dr.sc. Jadranko Crnić za cjeloživotni doprinos i iznimna postignuća u pravnoj struci te promociji vladavine prava u Republici Hrvatskoj nagrađen je dr.sc. Nikola Gavella, professor emeritus Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prijedlog za dodjelu priznanja podnijela je Hrvatska javnobilježnička komora.

Priznanje za knjigu od značaja za pravnu struku u 2017. dodjeljeno je knjizi „ Bankovni i financijski ugovori“ autora Lorisa Belanića, Antuna Bilića, Vilima Gorenca, Eduarda Kunšteka, Hrvoja Markovinovića, Emila Mihalina, Gabrijele Mihečić, Petra Miladina, Emilije Mišćenić, Marka Perkušića, Silvije Petrić, Zvonimira Slakopera (uz autorstvo i opća redakcija), Josipa Štajfera, Nine Tepeš, Ivana Tota i Branka Vukmira. Izdavač knjige su „Narodne novine“, a prijedlog za dodjelu priznanja podnio je Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Priznanje Zaklade za dugogodišnje uspješno izdavanje pravnih knjiga dodjeljeno je Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti – Znanstvenom vijeću za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava za nakladnički niz „Modernizacija prava“u kojem je od 2006. objavljeno 40 knjiga.

Svečana dodjela priznanja Zaklade održati će se 5. lipnja 2018. u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. 
Svim dobitnicima priznanja Zaklade, a osobito dobitniku Nagrade professoru emeritusu Nikoli Gavelli kolegijalno od srca čestitamo.
 
Predsjednik Zakladne uprave
                                                                                                dr.sc. Zoran Pičuljan
 
 
U Zagrebu, 19. ožujka 2018.