Zaklada dr.sc. Jadranko Crnić

Dežmanova 10, Zagreb

tel: 00385 (1) 2357 501

fax: 00385 (1) 2357 601

info@zakladajadrankocrnic.hr

Priznanja Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić za 2019.

Zakladna uprava Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić u sastavu akademik Jakša Barbić, mr.sc. Dražen Jakovina , Damir Kontrec, dr.sc. Zoran Pičuljan i Robert Travaš  na sjednici održanoj 30.lipnja 2020., donijela je odluke o priznanjima Zaklade za 2019.

Najvišim priznanjem Zaklade, Nagradom dr.sc. Jadranko Crnić za cjeloživotni doprinos i iznimna postignuća u pravnoj struci te promociji vladavine prava u Republici Hrvatskoj nagrađen je Ratko Žurić, odvjetnik iz Zagreba. Prijedlog za dodjelu priznanja podnijela je Hrvatska odvjetnička komora.

Priznanje za knjigu od značaja za unapređenje pravne struke u 2019. dodjeljeno je knjizi „ Globalna unifikacija prava elektroničke trgovine – Konvencija UN-a o elektroničkoj komunikaciji“ autora dr.sc. Tina Matića. Izdavač knjige su „Narodne novine“, a prijedlog za dodjelu priznanja podnijela je Hrvatska odvjetnička komora.

Zbog okolnosti u kojima se nalazimo, svečanost dodjele priznanja Zaklade, u obliku u kojem to bude prikladno, održati će se, po sadašnjem prijedlogu, tijekom rujna 2020. O točnom datumu javnost će biti izviještena krajem kolovoza 2020.

Dobitniku Nagrade Zaklade gospodinu Ratku Žuriću  i dobitniku priznanja Zaklade dr.sc. Tinu Matiću kolegijalno od srca čestitamo.

                                                                                      Predsjednik Zakladne uprave
                                                                                             dr.sc. Zoran Pičuljan

U Zagrebu, 1. srpnja 2020.